Joomla! Sitenizde Basit Bir Hile ile İşleri Kolaylaştırın

Joomla! Sitenizde Basit Bir Hile ile İşleri Kolaylaştırın

Joomla! CMS de kimi zaman birden fazla giriş yapmanız gerektiğini hiç fark ettiniz mi? Eminim ki bu durum ile bir çoğunuz karşılaştınız. Genellikle sık oturum açmanız gereken iki yer vardır, arka uç yönetim paneli ve web sitesinin ön ucu.

Elbette, giriş formları ne kadar fazlaysa sitenizin güvenliği o kadar iyidir. Ama bazen sinir bozucu olabilir. Joomla! 'da, yayınlanmamış bir sayfayı veya yayını önizlemek istediğinizde, kullanıcı arabiriminde ayrı ayrı yeniden oturum açmanız gerekir.

Diyelim ki Joomla! dünyasındaki tüm gelişmeler hakkında en yeni blogunuzu düzenliyorsunuz. Arka uca zaten giriş yaptınız. Ancak şimdi makaleyi ön uçta önizlemek istiyorsanız, blogu görüntülemek için tekrar giriş yapmanız gerekir.

Eski bir Joomla! kullanıcısıysanız, bu sizi şaşırtmayacaktır, çünkü Joomla! varsayılan olarak böyle davranır. Ancak, işleri biraz daha akıcı hale getirmenin çok kolay bir yolu var. Joomla! CMS'deki bu basit hile ile işleri biraz daha kolay hale getirebilirsiniz. Yalnızca Paylaşılan Oturumlar özelliğini etkinleştirmeniz gerekir. Şimdi nasıl yapıldığını görelim.

Joomla! Paylaşılan Oturumlar Nasıl Etkinleştirilir?

Bunu yapmak için Joomla! sitenizin yönetici paneline gitmelisiniz. Bundan sonra, Sistem> Genel Yapılandırma> Sistem> Oturum Ayarları 'na gidin. Burada "Paylaşılan Oturumlar" seçeneğini bulacaksınız. Geriye kalan tek şey geçişi EVET olarak ayarlamak ve Kaydet düğmesini tıklamaktır.

Şimdi, her iki giriş oturumu da senkronize edilecek, böylece kimlik bilgilerinizi tekrar tekrar girmeniz gerekmeyecek.

Joomla! 'da Paylaşılan Oturumları etkinleştirmek için tek yapmanız gereken bu! Umarım bunu faydalı bulmuşsunuzdur. Yararlı ve anlaşılır Joomla! makaleleriyle ilgili bildirim almak için E-bültene abone olmayı unutmayın! ve lütfen düşüncelerinizi ve görüşlerinizi yorum kısmında bizimle paylaşın.

NOT: Paylaşılan Oturumlar özelliği etkinleştirildiğinde, bir kullanıcının oturumu, sitenin ön ucu ve yönetici bölümleri arasında paylaştırılır. Bu değeri değiştirmenin sitedeki tüm mevcut oturumları geçersiz kılacağını unutmayın! Bu durum "HTTPS'i Zorla" seçeneği "Sadece Yönetici" olarak ayarlandığında geçerli değildir.

Önerilen Makaleler